Category Archives: نوشته‌های شخصی

آسیب‌شناسی ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی

مطالعه کردن چیه؟

گاهی استفاده نادرست از یک واژه در یک زبان می‌تونه تبدیل به یک معضل اجتماعی بشه. به نظر من در مورد واژه مطالعه تا حدودی این اتفاق افتاده. مشکل از این‌جا شروع می‌شه که معنی مطالعه برای ما برابر شده با خواندن کتاب. مثلاً از نفر اول کنکور می‌پرسن روزی چند ساعت مطالعه می‌کردی. (منظور اینکه روزی چند ساعت کتاب درسی می‌خواندی) در حالی که لغت‌نام‌ها مطالعه را اینطوری معنی می‌کنن.

  • مطالعه یعنی: استفاده از ذهن برای دستیابی به دانش ، مانند خواندن ، تحقیق یا تأمل.
  • مطالعه یعنی: تلاش برای یادگیری یک موضوع در یک دوره آموزشی یا با خواندن کتاب.
  • مطالعه یعنی: نگریستن به هر چیز برای واقف شدن به آن و تامل و تفکر و اندیشه.
  • مطالعه یعنی: اطلاع یافتن از چیزی با ادامۀ نظر در آن.

فرهنگستان زبان پیشنهاد کرده بجای مطالعه از کلمه بررسی استفاده کنیم. در مثال بالا اگر واژه بررسی را جایگزین کنیم متوجه اشتباه‌مون می‌شیم. (روزی چند ساعت برای کنکور کتاب‌ها را بررسی می‌کردی!)

مطالعه کردن= Study خواندن= Reading

بنابراین با توجه به معنی مطالعه، کتاب خواندن یکی از روش‌های مطالعه است و خیلی از مطالعات می‌تونه از روش‌هایی انجام بشه که اصلاً اثری از کتاب در اون نباشه.

(بیشتر…)
۳:۰۲ ق.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

تجربه عمل جراحی قلب باز

۳:۴۳ ق.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

طرح آهوی تنها (دانلود رایگان وکتور)

طراحی معروف آهوی تنها اثر صادق هدایت نویسنده مشهور ایرانی است. صادق هدایت علاوه بر نویسندگی گاهی طراحی و نقاشی هم می کرده است.

طرح این آهو یا غزال یکی از معروف ترین طراحی های اوست که طی سال ها بر جلد کتابهایش چاپ می شد. اما پس از آن هم همیشه طرح محبوبی بوده است و در طرح جلد کتاب های زیادی استفاده شده است.

 

هزاره دوم آخوی کوهی شفیعی کدکنی آهوی بخت من گزل دولت آبادی

من هم برای سنگ آرامگاه پدرم به دنبال طرحی از آهو بودم و از ابتدا این طرح را در ذهن داشتم اما در نهایت جستجو به تصویر با کیفیتی دست نیافتم برای همین تصمیم گرفتم طرح را به صورت وکتور بازسازی کنم.

 

(بیشتر…)

۱:۵۰ ق.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

بخش مراقبت‌های قلبی CCU (تجربه عمل قلب باز ۶)

پس از جراحی قلب، علاوه بر ۲ روز که در بخش مراقبت‌های ویژه ICU بودم ۵ روز دیگر را در بخش مراقبت قلبی CCU بستری بودم.

در بخش مراقبت‌های قلبی نیز مانند ICU همه چیز تحت کنترل است. شما در این بخش پرستار مخصوص خودتان را ندارید اما تیم پرستاری همیشه حضور دارد و وضعیت قلبی شما نیز توسط دستگاه کنترل می‌شود. (بیشتر…)

۱۲:۴۰ ب.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

روز‌ بعد از عمل در بخش ICU (تجربه عمل قلب باز ۵)

تاریخ جراحی قبلا با هماهنگی دکتر جراح تعیین شده بود. صبح به بیمارستان مراجعه کردم و پذیرش شدم. و فردا عصر عمل انجام شد.

قبل از عمل یک‌سری امورات اولیه انجام شد و بعدش راهی بخش جراحی شدم. اونجا یکی از تکنسین‌ها اتاق عمل و دکتر بیهوشی سوال‌هایی پرسیدند و به سمت اتاق عمل راهنمایی‌ام کردند. اتاق عمل و راهرو‌های منتهی به اون اصلا شبیه فیلم‌های سینمایی که دیدید نیست. معمولا در بخش جراحی بیمارستان‌ها تعداد زیادی اتاق جراحی وجود داره و تیم‌های مختلف جراحی مشغول کارشون هستند.

در اتاق جراحی چند نفر تکنسین بودند و یک دکتر بیهوشی. دکتر جراح اونجا نبود. گویا تکنسین‌ها کارهای مقدماتی را برای بیمار انجام میدن و بعدش جراح میاد و کارش را شروع می‌کنه. بنابراین روی تخت دراز کشیدم و بعد از متصل کردن سرم به دستم و تزریق داروی بیهوشی از هوش رفتم.

تجربه‌بیهوشی هم راستش هیچی نبود. من فکر میکردم مثل خواب دیدن ممکنه تجربیات ذهنی داشته باشم و روحم چیزهایی را درک کنه که اینطوری نبود. در یک لحظه همه‌چی خاموش شد و تمام. (بیشتر…)

۲:۳۵ ق.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

عمل کم تهاجمی قلب (تجربه عمل قلب ۴)

همانطور که در قسمت اول نوشته‌ها گفتم مشکل من افتادگی زیاد دریچه میترال بود که باید با عمل قلب باز ترمیم و یا با دریچه مصنوعی تعویض می‌شد. بعد از مدتی تحقیق در رابطه با روش‌های انجام این عمل، مطلع شدم دکتر امیر غفران در شیراز این عمل خاص را با روش کم تهاجمی هم انجام میده. (بیشتر…)

۹:۲۹ ب.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

اضطراب پیش از عمل قلب (تجربه عمل قلب باز ۳)

خیلی طبیعی هست که هر آدمی از انجام عمل قلب باز ترس داشته باشه و دچار اضطراب بشه. به هرصورت عمل قلب باز یکی از سخت‌ترین و پیچیده ترین عمل‌های جراحی متداول هست.

شما هرمقدار بیشتر راجع به جزئیات جراحی قلب اطلاعات کسب کنید ممکنه میزان اضطراب‌تون بیشتر بشه. جزئیات چگونگی انجام عمل جراحی قلب به شما به عنوان بیمار ربطی نداره اما واقعیت اینه که توصیه به بی‌خیالی و پرهیز از جستجو و تفکر درباره جزئیات جراحی هم روش کنترل اضطراب نیست.

منم مثل خیلی از شما نتونستم بیخیال باشم و شروع کردم به جستجو درباره جزئیات چگونگی انجام این عمل جراحی.

واضحه که هر بیماری دوست دارن بدونه قراره چی به سرش بیاد و با انجام عمل جراحی قلب قراره با چه مشکلات و خطراتی روبرو بشه.

 من اینجا بر اساس تجربیاتم می‌خوام چندتا راه‌حل کلیدی بهتون پیشنهاد بدم که بتوانید اضطراب پیش از عمل قلب  را به حداقل برسونید. (بیشتر…)

۶:۴۰ ب.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

اکو مری یا اکوکاردیوگرافی از راه مری (تجربه عمل قلب باز ۲)

همانطور که در بخش اول گفتم پزشک متخصص قلب اگر تشخیص بده که شما نیاز به عمل جراحی قلب باز دارید شما را به یک جراح قلب معرفی می‌کنه. اما قبل از مراجعه به جراح لازم هست از طریق مری و توسط یک متخصص اکو یکبار قلبتون اکو بشه.

برخلاف اکو معمولی که گفتم هیچ آمادگی نیاز نداره و خیلی سریع و ساده است. اکو از طریق مری مراحل و دردسرهایی داره. (بیشتر…)

۲:۰۳ ق.ظ
 
... ادامه مطلب    
 

تشخیص مشکل دریچه قلب (تجربه عمل قلب باز ۱)

سلام دوستان من قصد دارم طی یک سری نوشته کوتاه تجربیاتم از انجام عمل قلب باز را براتون بنویسم. خودم قبل از عمل خیلی مطلب راجع به این موضوع جستجو کردم و خوندم اما اکثر مطالب مقاله‌های علمی بودند در حالی که من به دنبال تجربیات شخصی افراد شبیه خودم بودم.

در کل شنیدن تجربیات شخصی افرادی که این مرحله را پشت سر گذاشتن به لحاظ ایجاد آمادگی برای دوستانی که لازمه تن به این عمل بدهند خیلی می‌تونه مفید باشه. (بیشتر…)

۵:۰۹ ب.ظ
 
... ادامه مطلب