گاهی استفاده نادرست از یک واژه در یک زبان میتونه تبدیل به یک معضل اجتماعی بشه. به نظر من در مورد واژه مطالعه تا حدودی این اتفاق افتاده. مشکل از اینجا شروع میشه که معنی مطالعه برای ما برابر شده با خواندن کتاب. مثلاً از نفر اول کنکور میپرسن روزی چند ساعت مطالعه میکردی. (منظور اینکه روزی چند ساعت کتاب درسی میخواندی)
در حالی که لغتنامها مطالعه را اینطوری معنی میکنن.
مطالعه یعنی: استفاده از ذهن برای دستیابی به دانش ، مانند خواندن ، تحقیق یا تأمل.
مطالعه یعنی: تلاش برای یادگیری یک موضوع در یک دوره آموزشی یا با خواندن کتاب.
مطالعه یعنی: نگریستن به هر چیز برای واقف شدن به آن و تامل و تفکر و اندیشه.
مطالعه یعنی: اطلاع یافتن از چیزی با ادامۀ نظر در آن.
فرهنگستان زبان پیشنهاد کرده بجای مطالعه از کلمه بررسی استفاده کنیم. در مثال بالا اگر واژه بررسی را جایگزین کنیم متوجه اشتباهمون میشیم. (روزی چند ساعت برای کنکور کتابها را بررسی میکردی!)
مطالعه کردن= Study
خواندن= Reading
بنابراین با توجه به معنی مطالعه، کتاب خواندن یکی از روشهای مطالعه است و خیلی از مطالعات میتونه از روشهایی انجام بشه که اصلاً اثری از کتاب در اون نباشه.
اسفندماه سال ۱۳۹۵ دومین همایش مربوط به کمپین من طراحم در سالن برج میلاد برگزار شد. در این رویداد استاید پیشکسوت رشته های مختلف دیزاین در کنار پنج طراح جوان به ارائه تجربیات موفق و ناموفق خود در بازار کار طراحی پرداختند.
من در این ارائه داستان ۱۵ سال از سرگذشت کاری خودم را در ۱۵ دقیقه تعریف می کنم.
من طراحم – مسلم ابراهیمی – فونت ایران – فونت ایران سنس – fontiran – iransans
طراحی معروف آهوی تنها اثر صادق هدایت نویسنده مشهور ایرانی است. صادق هدایت علاوه بر نویسندگی گاهی طراحی و نقاشی هم می کرده است.
طرح این آهو یا غزال یکی از معروف ترین طراحی های اوست که طی سال ها بر جلد کتابهایش چاپ می شد. اما پس از آن هم همیشه طرح محبوبی بوده است و در طرح جلد کتاب های زیادی استفاده شده است.
من هم برای سنگ آرامگاه پدرم به دنبال طرحی از آهو بودم و از ابتدا این طرح را در ذهن داشتم اما در نهایت جستجو به تصویر با کیفیتی دست نیافتم برای همین تصمیم گرفتم طرح را به صورت وکتور بازسازی کنم.
پروژه طراحی تایپ «مسلم» تلاشی است در جهت خلق تایپ فیسی نُو بر اساس سنت و هنر خوشنویسی. صلابت و استحکام خوشنویسی عربی و گردش های موزون موجود در هنر ایرانی در تایپ مسلم گِرد هم آمده اند، تا «مسلم» تایپی باشد به ظرافت روح ایرانی و مقبولیت و خواناییِ نسخ عربی. طراح، طی روند طراحی این تایپ سعی داشته است تا با پایبندی به قواعد دیزاین بر وحدت شکلی مجموعه حروف بیافزاید.
استفاده از واحدهای شکلی مشترک و یکسان سازی شکل حروف در وضعیت های مختلفِ اتصال، از دیگر نکاتی است که در طراحی این تایپ مد نظر بوده است. بهره گیری از واحد های شکلی زیبا در قلم های خوشنویسی مختلف و ترکیب آنها با یکدیگر را می توان از دیگر ویژگی های این تایپ دانست. (بیشتر…)
وبسایت UsesThis یوززدیس پر از مصاحبه های خواندنی از نِردهایی (در زمینه هنر و تکنولوژی) هست که هم درباره خودشان گفتهاند و هم اینکه از چه سخت افزار و نرم افزارهایی در کارشان استفاده میکنند.
خود سایت یوززسدیس درباره افراد دعوت شده اینگونه مینویسد:
قبلا برای تعریف افرادی که میهمان یوززدیس بودند از کلمه نرد (nerd) استفاده میکردیم، ولی با گذشت زمان و ورود افراد مخلتف این واژه برای تعریف این افراد مناسب نبود. در واقع اینجا میزبان کسانی هستیم که در جامعهی خودشان افراد شناخته شدهای هستند و کارهای متفاوتی انجام دادهاند.
وبسایت یوززسدیس در آخرین مصاحبه خود از مسلم ابراهیمی طراح فونت و هنرمند محیطی دعوت کرده است تا به سوالهای چهارگانه این سایت پاسخ دهد. مصاحبه را از اینجا بخوانید: مسلم ابراهیمی: طراح فونت
امروز ۱۹ فروردین ماه شصت و پنجمین سالروز مرگ صادق هدایت است.
این مجموعه پوستر را در سالهای دانشجویی و برای کارگاه پوستر بیژن صیفوری طراحی کردم.
تکلیف آن کارگاه انتخاب یا ساخت یک تصویر برای یک گذاره ادبی از قبل مشخص شده بود. اما این آزادی را هم داشتیم که برعکس عمل کنیم. یعنی برای یک تصویر، گذارهای را انتخاب کنیم.
در تنهایی خانه دانشجویی با نگاه به دیوار ترک خورده ناخودآگاه این تصویر را دیدم.
به مناسبت فرا رسیدن نوروز ، سال نو و بهار طبیعت شما را به دیدن چند پوستر برگزیده از دانشجویان مسلم ابراهیمی دعوت می کنیم.
۶ پوستر اول مربوط به دانشجویان رشته گرافیک فارغ التحصیل ۱۳۹۳ است که در کارگاه پوستر طراحی شده است و تمرینی است برای خلق پوستر فتوگرافیک با موضوع “طبیعت و بهار خویشتن”
با اجرای این پروژه دانشجو با چالشهای ایده پردازی ، عکاسی ، مدلینگ ، فتومونتاژ و تصویرسازی روبرو خواهد شد.
کلیه حقوق معنوی آثار هنری این سایت برای پدید آورندگان و MOSLEMEBRAHIMI.com محفوظ است
(استفاده از مطالب و آثار این سایت تنها با شرط ذکر نام و توضیحات کامل بلامانع می باشد)
نیرو گرفته از WordPress.