ایران بولد قلمی ویژه عنوان است که قصد دارد جایگزین قلم های نسخ رایج در ایران مانند : زر، نازنین ، میترا بولد و … باشد. بنابراین در کنار ساختار جدید و منسجم خود دارای ظاهری کاملاً ایرانی و آشناست.
این قلم به لحاظ نرم افزاری نیز نسبت به قلم های قدیمی برتری دارد.
اندازه استاندارد حروف و متناسب بودن با حروف لاتین، اعراب گذاری دقیق، پشتیبانی کامل از زبان عربی و دیگر زبان های خاورمیانه ای از دیگر امتیازات استفاده از این قلم است.
(ضمناً از این پس فرمت های ویژه وب فونت و تست جایگذاری در صفحه Html نیز همراه با قلم قابل دریافت است)
برای اطلاعات بیشتر و مقایسه با دیگر قلم ها به ادامه مطلب بروید یا هم اکنون دانلود کنید:
برای خرید این فونت در قالب خانواده فونت ایران به سایت رسمی فونت ایران www.fontiran.com منتقل خواهید شد.
قلم ایران معمولی (ویژه متن) در مهر ماه سال ۱۳۹۳ در این وب سایت ارائه شد و طی مدت کوتاهی مورد استقبال طراحان قرار گرفت. با گذشت کمتر از یک سال بیش از صد طراح این تایپ فیس را دانلود واز آن استفاده کردند اما مطمئناً یک قلم متن به تنهایی نمی تواند همه نیاز های یک طراح را برآورده کند. بنابر در اولین فرصت دست به کار طراحی دیگر وزن های قلم ایران شدیم*.
همانطور که می دانید پروژه طراحی تایپ فیس ایران بر اساس این پیش فرض آغاز شد که “جامعه ایرانی وابستگی زیادی به سبک طراحی حروف نسخ دارد که بر اساس قلم زر پایه ریزی شده است.”
با گذشت بیش از نیم قرن و با وجود تلاش بسیار طراحان حروف در واقعیت تغییری در این سلیقه دیداری ایجاد نشده است و همچنان در و دیوار و تابلوها و مطبوعات و کتاب های ایرانی در تسخیر تعداد محدودی از این فونت ها است. بنابراین فرضیه من این بود که اگر تایپ فیسی طراحی کنم زیبا و کاربردی اما دارای ظاهری کاملاً مشابه با آنچه مردم می پسندند طراحان می توانند بدون ترس تایپ فیس جدید را تجربه کنند و به مرور این سلیقه دیداری کهنه شده را تغییر دهند.
و اما دلایل ما برای ترجیح قلم ایران بر دیگر قلم های نسخ رایج:
به فضای خالی زیر حرف (گ) و پیچیدگی و نازکی بیش از حد حرف (ی) در فونت زر بولد دقت کنید. در ایران بولد ضخامت ها یک دست و فاصله ها یکنواخت است.
در فونت ایران بولد حرکت قلم برای شکل بخشیدن به دندانه ها دارای آهنگی یکنواخت و خوش آیند است. اما در فونت نازنین می بینید که راستای افقی غالب است و کلمه حالتی بیش از حد کشیده دارد.
در چند سال اخیر فونت ادوب عربیک پناه گاه بسیاری از طراحان برای دوری از قلم های نسخ قدیمی بوده است. در این قحطی قلم ظاهراً بهترین انتخاب است! اما همانطور که از نام قلم پیداست این فونت کاملاً حس و حال عربی دارد و چندادن به حال و هوای فرهنگ ایرانی نزدیک نیست. (اگر بود مطمئناً مطبوعات ایرانی هم از این فونت استقبال می کردند)
به زاویه مخالف و فاصله بیش از حد دندانه (ش) با (ک) دقت کنید. در ایران بولد فضای مابین حروف متناسب هستند.
در واقع ادوب عربیک سعی دارد حال و هوای خطاطی داری پیچ و تاب قلم را در خود حفظ کند برای همین است که جنبه تزئینی آن به تناسبات دیزاین اش می چربد!
به زاویه های متنوع و نا هماهنگ حروف (س) و(ت) دقت کنید.
در اسکرین شات های زیر می توانید نتیجه استفاده از نسخه وب فونت ایران بولد را در سه مرورگر موزیلا، کروم و اکسپلورر۸ را ببینید:
* نسخه اولیه ایران بولد را نخستین بار به کمک دانشجو مینا پردل در پاییز ۱۳۹۲ طراحی کردیم اما پس از آن چندین بار ویرایش شد تا به تکامل کنونی برسد. از این بابت لازم است از زحمات موثراین دانشجو نیز تشکر کنم.
با سلام
من نسخه ی قبلی این فونت رو خریداری کردم
نسخه ی بولد این فونت برام ارسال میشه یا باید دوباره خریداری کنم؟
وزن ها و استایل های جدید شامل بروز رسانی نیست و فونت جدید محسوب می شود بنابراین باید خریداری کنید. اما می توانید مدتی صبر کنید. برای خریداران ایران معمولی تخفیف خواهیم داشت.
بسیار عالی ..
فکر میکنم لیبل دو نمونه آخر بجای Mitra Bold
باید Adobe Arabic باشد
بهرحال بابت این فونت زیبا ممنونم
ممنون از دقت شما – اصلاح شد.
یه سوال .. نسخه های مختلف وب این فونت هم داخل پکیج موجوده؟
بله فعلاً پکیج وب فونت فقط برای این فونت موجود است. اما از این به بعد همراه با همه به روز رسانی فونت ها و فونت های جدید ارائه خواهد شد.
فونت خیلی خوبی شده استاد.like
با آرزوی موفقیت های بیشتر…
استاد سلام ، فونت خیلی خوبیه ، خیلی زحمت کشیدین ، خسته نباشین .
سلام
خسته نباشد
امکانش هست که خرید با لایسنس extended هم قرار بدید تا کسانی مثل من که طراح سایت و… هستند برای هر مشتری مجبور به خرید فونت نشن
با تشکر
آقا وحید لازم نیست به ازای هر مشتری پول پرداخت کنید. یک بار خرید کنید در هر تعداد پروژه که دوست دارید استفاده کنید.
با خرید قلم های متنوع که تولید کردیم و به مرور اضافه خواهد شد از ما حمایت کنید.
ای کاش رقم صفر، توخالی طراحی می شد.
لطفاً لحاظ بشود!